Yeni Hasta Bakım Modelleri

Yeni bir bakım modeli olarak hastalara ait verilerin uzaktan toplanması ve müsait olan doktorlara gönderilmesi günümüzde çok revaçta, buna bağlı olarak teletıp uygulamaları da son hızla geliştiriliyor, geliştirilmeye devam da edecek. Bu konuyla ilgili örnekler vermek gerekirse;

1- Kalp ritmi izlenmesi : Risk grubundaki hastaların uzaktan bağlantı yntemi ile kalp krizi geçirme risklerini kontrol altında tutan bir sistem.. Hastaların tıbbi durumlarına göre belirlenen değerlerin dışına çıkıldığında doktorlara veya hastalara uyarı mesajı verebiliyor ve gerekli yönlendirmeyi sağlıyor

2- Kan Basıncı İzlenmesi : Kablosuz sensörler yardımı ile daha az maliyetli, kullanımı basit ve diğer dış tetikleyiciler göre risk grubundai hastaların ölüm-yaşam arasndaki ince çizgiyi netleştirebiliyor. Bunu şu anda yapan pek çok iPhone uygulamasının da bulunduğunu hatırlatmak gerekiyor.

3- Diyabet Takibi :  Kablosuz glukoz takip cihazları hastanın kan şekeri değerinde kabul edilen sınırlar dışında olan değişimleri doktor ve hastalara bildiriyor. Bunun yanında hastanın yapması gerekenler ile ilgili yönlendirici bilgileri de verebiliyor.

4- İlaç Takibi : Hastaların ilaç kaynaklı hatalara karşı risklerini azaltmak için kurulmuş sistemler şu anda çok önemli bir yol katetmiş durumda. Her sene milyarlarca dolarlık hatalı veya lüzumsuz harcamaya yol açan ilaç yazımı konusundaki akılcı yaklaşımlar hem hastalar, hem doktorlar hem de mali sistem yöneticileri için çok önemli. Yazılan ilaçların kullanım süresinin dolması veya endikasyon durumlarında hastalara bilgi verilebiliyor.

5- Uyku Apnesi : Uyku apnesi hastalığına sahip olan kişilerin uyku düzeni, nefes atımları, uyku pozisyonları gbi bilgileri toplayan cihazlar hali hazırda kullanılıyor. Bu özellik hastane yatışlarında yatak ücreti, hastalara yapılan testler gibi pahalı hizmetleri de ortadan kaldırdığı için oldukça maliyet etkin bir çözüm.

Yorum bırakın

Hey!

I’m Bedrock. Discover the ultimate Minetest resource – your go-to guide for expert tutorials, stunning mods, and exclusive stories. Elevate your game with insider knowledge and tips from seasoned Minetest enthusiasts.

Join the club

Stay updated with our latest tips and other news by joining our newsletter.