Kendimizi Sorgulamak?

“Pranav Mistry”..
Tanıdık geliyor mu?
Çoğu kişiye birşey ifade etmeyecektir.
Neyse zaten bu yazı zaten bu kişinin insanlara ne ifade ettiği değil, “bana” ne ifade ettiği..
“Pranav Mistry”…
Şu anda dünya üzerinde yaşayan en mucit ikinci yada üçüncü kişi..
Pek çok projesi var…
Bunlardan en çok tanınanı “SixthSense” ile gerçekten bir devrim yaratmış durumda.. Kendisinin bu proje ile ilgili videosunu mutlaka izlemenizi öneriyorum.
Vodpod videoları artık kullanılamıyor.

Asıl önemli olan kendisinin ne yaptığı ne kazandırdığı da değil. Önemli olan yaptığı, ürettiği ürünleri açık kaynak kodlu olarak insanlığın hizmetine sunması.. Milyar dolarlık bir iş fikrini düşünmeyecek kadar idealist olması.. Bunun üzerine bir de Hindistan’a borcunu ödemeye çalışıyor..
Hayatı da çok ilginç. Hindistan’da çok küçük bir kasaba olan Palanpur’da doğmuş. Bombay’da bulunan IIT’de tasarım okuduktan sonra MIT’ye geçiş yapmış. Microsoft Bombay’da araştırmacı olarak çalışmış. Kendisi halen MIT’de çalışıyor.
Bu parlak kişinin üzerinde çalıştığı projelere ait bilgilere http://www.pranavmistry.com adresinden ulaşabilrisiniz.
Bu arada 1981 doğumlu olduğunu düşünürsek bu kadar kısa sürede bu kadar farklı alanda çalışması ve devrim yaratacak buluşları hayata geçirmesi inanılmaz..
Bunları neden yazdım.. Herhalde kendimize sormamız gereken soru şu : “Biz ne yapıyoruz?”

Yorum bırakın

Hey!

I’m Bedrock. Discover the ultimate Minetest resource – your go-to guide for expert tutorials, stunning mods, and exclusive stories. Elevate your game with insider knowledge and tips from seasoned Minetest enthusiasts.

Join the club

Stay updated with our latest tips and other news by joining our newsletter.